Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie
085 4890810

Waarom is 3D animatie steeds interessanter?

Maandag, 19 November 2018
Waarom is 3d animatie steeds interessanter
Het is al lang oud nieuws dat we afstevenen op een nog digitalere wereld. Schoolboeken worden tablets, kranten worden tabloids en producthandleidingen volgen we via het grootste deel via youtube. Althans, tijdens de verbouwing van mijn huis gingen de traditionele handleidingen in een mooie stapel naar het oud papier. Het is zo veel makkelijker om even naar een korte animatie te kijken. We raken er langzamerhand gewoon aan gewend dat we dingen horen en zien in plaats van lezen. Goed nieuws! Er is meer tijd en energie over.

Technology boy internet young tablet color 814624 pxherecom

Worden we nu lui of kunnen we harder gaan?
Wij zijn optimistisch en zien mooie kansen. Informatie communiceren gaat effectiever bij het prikkelen van meer zintuigen. Onze kids op school hebben de boeken straks (of nu al) ingeruild voor een tablet. Tijdens biologie zien ze de bloedsomloop met kleur, geluid en animatie. De vertaalslag “waar kijk ik precies naar?” gaat in een oogopslag. We blijven letterlijk en figuurlijk beter bij de les. Animatie is overal. Terwijl de kids op school zijn, pitchen wij nieuwe ideeën op het werk. Met animatie krijgen deze nog meer overtuigingskracht. Het plan of product kan nu echt gaan leven. Een leuk voorbeeld is de animatie die we in samenwerking met VitaK produceerde. “Stiffnograph” is een nieuw product waarmee de stijfheid van aderen wordt gemeten. 3D animatie is de ideale vorm voor een uitgebreidere uitleg. Zie hieronder de productie:

Stiffnograph

En ’s Avonds op de bank dan gaat het journaal aan. Ook het nieuws communiceert toekomst en verleden met behulp van 3D animaties. In fracties van seconden snappen we wat er gebeurt. Kortom, een beeld zegt meer dan duizend woorden. En die woorden zijn steeds minder nodig. Consumenten raken gewend aan het tempo en wij gaan hier graag in mee.

Is een 3D productie niet een buitenproportioneel dure investering voor mijn bedrijf?
Simpel; “Nee”. Juist door dat de techniek zo hard gaat wordt een 3D animatie steeds interessanter. Software wordt steeds beter en de rekenkracht van onze computers wordt er ook niet minder op. Uiteraard betaal je de hoofdprijs als je een bedrijfsfilm van een kwartier volledig in 3D wil. Maar er is voor iedere wens een soort hybride variant. We hebben als visueel animatiebureau veel meegemaakt op het gebied en kunnen binnen ieder budget tegenwoordig een passende invulling geven. Zo zijn er duurzame animaties te ontwerpen die met kleine aanpassingen van kleur en texturen multi-inzetbaar zijn. Een combinatie van 3D animatie en video is vaak een uitkomst. Het inzetten van kortere producties scheelt aanzienlijk in het budget en is soms zelfs krachtiger. We kunnen zelfs 2D animatie op 3D laten lijken maar nu dwalen we een beetje van het onderwerp af. Het antwoord op de vraag is simpel. Een 3D animatie laten maken is geen investering meer van tienduizenden euro’s. Tijden veranderen.

Hand screen man working coffee technology 911425 pxherecom

Waarom is 3D dan zo interessant?
Onlangs ontwikkelden we in samenwerking met Sander Vroegindeweij van MakerPoint een productie in 3D. Tijdens deze klus werden we weer even herinnert aan de win-win situatie. Een architectenbureau ontwierp een gebouw. Dit werkten wij uit in 3D. Eenmaal ontworpen is de ‘’blauwdruk” van het product heel eenvoudig van allerlei hoeken in een PDFje naar de klant te sturen. Maar kan ook een 3D printer het fysiek afdrukken.

“Jouw 3D ontwerp eenmaal uitgewerkt in de computer? Dan kan deze via een 3D printer eenvoudig naar de fysieke ruimte.”

Technology machine toy printing electronics printer 722976 pxherecom

Kortom; 3D animatie
  • laat producten zien die nog niet bestaan
  • laat zien wat je niet kunt filmen
  • brengt een product eenvoudig naar fysieke 3D print
  • prikkelt meerdere zintuigen
  • is zeker niet onbetaalbaar meer
 
Bel 085 489 08 10 of laat je gegevens
achter en wij bellen jou met plezier.
Please enable javascript to use this contact form.
Naam *Nummer *Onderwerp
Bel mij
Bekijk ook...
3D.. Ga je mee?Maandag, 3 December 2018
Ben jij werkzaam in de technische sector? Waarschijnlijk heb je een specialistisch product dat niet altijd even kort en krachtig te pitchen is. No worries, wij kennen deze ’hoofdpijn’ als geen ander. Sterker nog, we produceren er visuele pijnstillers voor. Een videoproductie is dé oplossing om ...
lees meer
Misschien wist je dit nog niet over ons vak?Maandag, 5 November 2018
Met een camera op locatie aankomen, lichten opzetten en de microfoons testen is een veel kleiner deel van ons werk dan de meeste mensen denken. Video of animatie inzetten om een idee te communiceren gaat veel verder dan filmen zelf. Wij zijn video en animatie makers met een marketingachtergrond. ...
lees meer
Vijf tips die je niet mag missen voor het uploaden van jouw video op YouTubeVrijdag, 1 Augustus 2014
Je hebt een video ontwikkeld en die wil je graag uploaden op YouTube. Waarschijnlijk heb je jouw verhaal niet voor niks geproduceerd en zou het tof zijn als zo veel mogelijk mensen het te zien krijgen. Het is natuurlijk altijd even uitzoeken hoe dit nou precies werkt. Lang niet iedereen weet hoe ...
lees meer