Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie
085 4890810

Op welk platform stream ik nu het beste?

Vrijdag, 15 Januari 2021
Op welk platform stream ik nu het beste
Er zijn verschillende platforms waarop live streamen mogelijk is. Het meest bekend zijn natuurlijk YouTube en Facebook. Maar er zijn nog zo veel meer platforms en mogelijkheden. Denk aan Vimeo, Zoom, Teams, OBS, Twitch, en nog veel meer.

De beste keuze voor jouw om de livestream op uit te zenden is afhankelijk van wat je er mee wilt doen. En ook voor wie het bestemd is. Een Q&A door het Board of directors voor een 100-tal MT leden is heel wat anders als een nationale conventie. Of een voorleesochtend met een kinderboek. Of een online bierproeverij als vrijmibo. Alles is online in te richten en live te streamen. Bij de ene stream mag iedereen meedoen, en bij de ander absoluut niet.

"De beste keuze voor jouw om de livestream op uit te zenden is

afhankelijk van wat je er mee wilt doen."


Wil je een livestream afschermen, dan kan dat met een specifieke link die alleen naar een beperkt aantal mensen wordt gestuurd. Dat kan met Vimeo, Zoom of Teams. Met een wachtwoord kan het nog veiliger gemaakt worden, dat kan op deze platforms ook. Je stuurt de deelnemers van te voren de link en een wachtwoord. Zo blijft de uitzending beperkt tot enkel de deelnemers die jij in de uitzending wilt hebben.

De livestream voor iedereen toegankelijk, dat kan natuurlijk ook. Met Facebook en YouTube is dat ook heel goed te doen. En ook niet heel ingewikkeld.

Streamen

En waar moet je nog meer op letten?

*Let op de compatibiliteit met de techniek. Het is bij de meeste platforms mogelijk om te kiezen vanuit welke video of audio bron er uitgezonden moet worden. Maar niet bij ieder platform, goed opletten van te voren.

* Wil je streamen via YouTube, dan dient jouw account eerst geverifieerd te worden. Dat duurt 24 uur (en het weekend telt niet mee!!).

Wil je zelf ook een livestream organiseren?
Neem contact met me op via marco@visualbrand.nl

Vbbutton
 
Bel 085 489 08 10 of laat je gegevens
achter en wij bellen jou met plezier.
Please enable javascript to use this contact form.
Naam *Nummer *Onderwerp
Bel mij
Bekijk ook...
Fijne feestdagen!Dinsdag, 20 December 2022
Langs deze weg willen we iedereen fijne feestdagen wensen. Bekijk de bovenstaande video hoe we wereldwijd een toost brengen en proosten! Cheers on that! We hopen dat iedereen geniet van de feestdagen! Een tijd om te genieten met elkaar. Voor het komende jaar staan wij zeker weer voor iedereen ...
lees meer
Wil je jouw klanten persoonlijk benaderen? Stuur een GifjeDonderdag, 10 November 2022
Wil jij zichtbaar zijn voor klanten? En past een persoonlijke informele benadering bij jouw communicatie stijl? Dan zijn Gifjes een super tof idee! Wist je dat:Gifjes heel eenvoudig met WhatsApp te versturen is! Jouw klanten het tof vinden om als mens en met humor benaderd te worden Het onwijs ...
lees meer
Case: Metach uit Ulft!Donderdag, 10 November 2022
"Verbeter je online zichtbaarheid." Worstel jij wel eens met het verbeteren van jouw online zichtbaarheid? Veel bedrijven kennen dezelfde uitdaging. Voor iedereen is er een oplossing op maat. Zo ook voor metaal-toeleverancier Metach, uit Ulft. Dit innovatieve metaalbedrijf investeerde in een nieuwe ...
lees meer
3 voordelen van video gebruik voor jouw bedrijf Donderdag, 22 April 2021
Iedere keer weer hetzelfde verhaal uitleggen? Altijd lang de tijd kwijt om een proces uit te leggen terwijl je agenda helemaal vol staat? Daar is een oplossing voor, namelijk het gebruik van video. Video helpt je op een snelle manier processen uit te leggen. Hoe kan ik jou helpen?Door de jaren ...
lees meer