Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie
085 4890810

Op welk platform stream ik nu het beste?

Vrijdag, 15 Januari 2021
Op welk platform stream ik nu het beste
Er zijn verschillende platforms waarop live streamen mogelijk is. Het meest bekend zijn natuurlijk YouTube en Facebook. Maar er zijn nog zo veel meer platforms en mogelijkheden. Denk aan Vimeo, Zoom, Teams, OBS, Twitch, en nog veel meer.

De beste keuze voor jouw om de livestream op uit te zenden is afhankelijk van wat je er mee wilt doen. En ook voor wie het bestemd is. Een Q&A door het Board of directors voor een 100-tal MT leden is heel wat anders als een nationale conventie. Of een voorleesochtend met een kinderboek. Of een online bierproeverij als vrijmibo. Alles is online in te richten en live te streamen. Bij de ene stream mag iedereen meedoen, en bij de ander absoluut niet.

"De beste keuze voor jouw om de livestream op uit te zenden is

afhankelijk van wat je er mee wilt doen."


Wil je een livestream afschermen, dan kan dat met een specifieke link die alleen naar een beperkt aantal mensen wordt gestuurd. Dat kan met Vimeo, Zoom of Teams. Met een wachtwoord kan het nog veiliger gemaakt worden, dat kan op deze platforms ook. Je stuurt de deelnemers van te voren de link en een wachtwoord. Zo blijft de uitzending beperkt tot enkel de deelnemers die jij in de uitzending wilt hebben.

De livestream voor iedereen toegankelijk, dat kan natuurlijk ook. Met Facebook en YouTube is dat ook heel goed te doen. En ook niet heel ingewikkeld.

Streamen

En waar moet je nog meer op letten?

*Let op de compatibiliteit met de techniek. Het is bij de meeste platforms mogelijk om te kiezen vanuit welke video of audio bron er uitgezonden moet worden. Maar niet bij ieder platform, goed opletten van te voren.

* Wil je streamen via YouTube, dan dient jouw account eerst geverifieerd te worden. Dat duurt 24 uur (en het weekend telt niet mee!!).

Wil je zelf ook een livestream organiseren?
Neem contact met me op via marco@visualbrand.nl

Vbbutton
 
Bel 085 489 08 10 of laat je gegevens
achter en wij bellen jou met plezier.
Please enable javascript to use this contact form.
Naam *Nummer *Onderwerp
Bel mij
Bekijk ook...
3 voordelen van video gebruik voor jouw bedrijf Donderdag, 22 April 2021
Iedere keer weer hetzelfde verhaal uitleggen? Altijd lang de tijd kwijt om een proces uit te leggen terwijl je agenda helemaal vol staat? Daar is een oplossing voor, namelijk het gebruik van video. Video helpt je op een snelle manier processen uit te leggen. Hoe kan ik jou helpen?Door de jaren ...
lees meer
Een live stream organiseren is hot
Een LIVE Stream organiseren is hot!Vrijdag, 9 Oktober 2020
Een livestream met professionele apparatuur! Een geweldig mooie kans waar je op in wil spelen is een LIVE Stream. Je kan jouw event haarscherp in beeld brengen op een manier die past in de huidige tijd. Dit kan op verschillende platformen. Wij gebruiken professionele apparatuur en hebben die ...
lees meer
3d animaties leggen jouw concept goed uit
3D animaties leggen jouw concept goed uitVrijdag, 18 September 2020
Kansen en meer omzet creëren door je product of dienst in een 3D-animatie te gieten. Heb jij een hoogwaardige technische oplossing bedacht en ga jij voor maximaal succes? Graag helpen we je door complexe producten helder en visueel uit te leggen. Technische 3D animatie laten maken. Succesvol ...
lees meer
Case standic toekomstplannen voor een havengebied visualiseren ook dat kan in 3d
Case: Standic. Toekomstplannen voor een havengebied visualiseren, ook dat kan in 3DVrijdag, 7 Augustus 2020
Standic biedt tankopslag op maat voor chemicaliën, biodiesels, basisoliën & smeermiddelen. Het bedrijf gaf ons de uitdaging om zichtbaar te maken wat nog niet bestond. In deze casebespreking nemen wij je mee in ons proces. Allereerst; "Wat is het product?" Het product: StandicMet 230.500 m³ aan ...
lees meer